Loading...
Nasz zespół 2018-04-03T12:48:00+00:00

Nasz zespół

PRZEMYSŁAW SOBOTOWSKI
PRZEMYSŁAW SOBOTOWSKIWłaściciel
Prawie 20 lat spędziłem w korporacji. Codziennie w garniturze i pod krawatem. Zmiana w moim życiu zaczęła się od kupna starej, drewnianej, szwedzkiej łodzi. To moja VILA, którą co roku pływam po Archipelagu Wysp Sztokholmskich. Drewniana łódka to duuużo pracy w drewnie. I bardzo dobrze!
Kilka lat temu porzuciłem „garniturową” pracę, a teraz przychodzę do warsztatu, gdzie pachnie drewnem i lakierami (tak, lubię ten zapach). Dziś praca dla mnie to nie męka i kierat, a radość z robienia czegoś własnymi rękoma i dzielenia się tym z innymi.
PAWEŁ MIASOJEDOW
PAWEŁ MIASOJEDOWWłaściciel
Nieprzerwanie, od 22 lat, w korporacji zajmuję się obszarem IT. Rodzicom zawdzięczam pasję do własnoręcznej naprawy i budowy wszystkiego, co otacza nas w życiu codziennym. Kiedy widzę nowe urządzenie, moją pierwszą myślą jest „Jak to działa ?”. Ciekawy świata i nowych znajomości próbuję dać się zarazić zamiłowaniem do żeglarstwa. Krokiem do tego jest udział w tworzeniu przestrzeni do realizacji wspólnej pasji tworzenia czegoś własnymi rękoma. Nie ograniczam się wyłącznie do drewna, wykorzystuję również doświadczenie zdobyte w innych dziedzinach.
TOMASZ SKÓRNIEWSKI
TOMASZ SKÓRNIEWSKIWspółpracownik
Pochodzę z Warszawy, jednak przez kilkanaście lat byłem związany z Gdańskiem i Zatoką Pucką. Jestem skipperem, stolarzem i szkutnikiem. Byłem oficerem na jachcie Joseph Conrad, pracowałem w Stoczni Gdańskiej i w pracowni szkutniczej Pana Aleksandra Celarka. Byłem zawodnikiem kilku klas olimpijskich (One Design/Funboard/Micro/Tornado). Przez ponad 10 lat prowadziłem serwis windsurfingowy i udzielałem lekcji windsurfingu. Drewno znam i kocham, jest stale obecne w mojej pracy. Jestem żonaty, mam troje dzieci. W Mieście Szkutni chciałbym przekazać innym to czego sam się nauczyłem.
PIOTR CZARNIECKI
PIOTR CZARNIECKIWspółpracownik
Szkutnik z krwi i kości. Żeglarz z zamiłowania. Budowniczy swoich łodzi „Procjona” i „Atoma”. Autor bloga „Setka na Atlantyku”.

Kontynuując korzystanie ze strony akceptujesz politykę plików cookies. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close